Buurt gooit deuren van oude wijkcinema opnieuw open voor Franse filmklassieker

 
Gent -

Donderdag heropenen de deuren van Ciné Rio, de charmante wijkcinema in de Brugse Poort. De komende maanden kan je er opnieuw wekelijks terecht voor een klassieke film in een uniek decor én aan een zachte prijs. De klassieke Franse film noir ‘Du Rififi chez les hommes’ bijt de spits af.

Max Dedulle

Ciné Rio was van de jaren twintig tot zestig een bloeiende cinema met maar liefst 460 zitjes. In 2017 bliezen enkele buurtbewoners de zaal nieuw leven in, om er wekelijks een klassieke of iets recentere film te vertonen.

Door corona schakelde Ciné Rio tijdelijk over op openluchtvoorstellingen, maar vanaf donderdag gaat de filmzaal opnieuw open. De komende maanden is het onder meer uitkijken naar klassiekers als ‘Paths of Glory’ van Kubrick (op 11 november) en het Italiaanse epos ‘La meglio gloventù’.

Ook de prijs is nog heerlijk ouderwets: kaartjes kosten slechts 5 euro. Het volledige programma vind je op www.dekoer.be. Ciné Rio bevindt zich in de Koer, Meibloemstraat 86 in Gent. De deuren openen om 20:00 uur, de film start om 20:30 uur.

LEES OOK:Buren doen oude Gentse wijkcinema na vijftig jaar opnieuw open

 

 ©  Amsab

Archiefbeeld uit 2017 toen Cinema Rio de deuren heropende. 

Archiefbeeld uit 2017 toen Cinema Rio de deuren heropende. ©  fvv

 

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent