Gentenaars zijn kampioen ‘blue-biken’ en namen al 69.000 keer de blauwe fiets

 

 ©  Stad Gent

Drongen -

Deelfietsensysteem Blue-bike heeft woensdag een nieuwe locatie geopend aan het station van Drongen. Het honderdste verdeelpunt van de bekende blauwe fietsen is niet toevallig in Gent gelegen.

ACG, BST

De Gentenaars zijn namelijk Belgisch kampioen ‘blue-biken’. Meer dan één op de tien gebruikers van het deelfietsensysteem is een Gentenaar: 2.600 van de 24.500 leden. Bovendien trappen de Gentenaars twaalf procent van alle ritten met Blue-bikes. De stroppen namen tussen 2019 en nu welgeteld 68.930 keer een Blue-bike.

Ook omgekeerd werkt dat ook goed: voor mensen die naar de stad komen om te werken of zich te ontspannen. Een op acht van alle Blue-bikeritten gebeurt in Gent. Zo zijn sinds 2019 meer dan 125.000 ritten gedaan die de gemeentegrenzen overstijgen, goed voor 35.000 autoritten.

Het bekende systeem is fors aan het uitbreiden. Dit jaar openen in het hele land 34 nieuwe punten van Blue-bike. Het honderdste punt in Drongen werd woensdag feestelijk geopend. Aan het station zijn vanaf nu acht deelfietsen te gebruiken. Ook in Merelbeke opent er een nieuw Blue-bikestation.

Om de Blue-bikes te gebruiken, moet je lid zijn van Blue-bike, of een ticket kopen. In Drongen betalen leden 3,15 euro per rit voor de eerste 24 uur. Hier meer info

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent