Tom (31) krijgt zonder aanleiding een pak slaag onderweg naar huis: “I gonna kill you schreeuwde de ene uit het niets”

 

 ©  IF

Gent -

Op weg naar huis is de 31-jarige Tom Verstaen slachtoffer geworden van zwaar zinloos geweld. Een man schreeuwde eerst dat hij hem ging vermoorden en brak daarop zijn neus en oogkas.

Simon Dekaezemaker

In de nacht van 17 oktober ging Tom (31) met een vriend iets drinken in de Vijf Voor Twaalf op de Korenmarkt. Na middernacht trokken ze naar huis, in de buurt van het nieuw gerechtsgebouw. Onderweg kwamen ze twee mannen van Poolse afkomst tegen en raakten ze aan de praat.

“Toen de vriend naar huis trok, sloeg de situatie in de Opgeeïstenlaan vlakbij het gerechtsgebouw om. You’re not gonna leave here en I gonna kill you schreeuwde de ene uit het niets”, zegt vader Patrick. “Tom dacht eerst dat het een grap was, maar kreeg daarop een slag.”

De dertiger was groggy en ging langzaam neer. Ondertussen sloeg een van de heethoofden nog drie tot vier keer in zijn gezicht. Zijn oogkas en neus waren gebroken en zijn ogen stonden opgezwollen. “Heel zijn gezicht stond vol bloed”, zegt vader Patrick. “Verschrikkelijk om te zien. Gelukkig kon hij weglopen.”

Eenmaal thuis kwam een ziekenwagen hem ophalen. Een week later zijn de verwondingen goed aan het genezen. Maar mentaal blijft het incident nazinderen. “Tom begrijpt niet waarom die ene hem sloeg. Hij deed namelijk niets fout. Wat als ze een mes hadden? Dit had veel erger kunnen aflopen.”

Na het incident werd de politie ook verwittigd. Een proces-verbaal werd opgesteld en de politie is een onderzoek opgestart. “Vlakbij het gerechtsgebouw hangen camera’s. Hopelijk kunnen ze zo snel de daders oppakken. Dit mag niemand meer overkomen”, zegt vader Patrick.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent