Teloorgegaan jeugdhuis van Drongen terug in leven: “Het verdiende een tweede kans”

 

 ©  IF

Drongen -

Afgelopen vrijdag heropende het jeugdhuis van Drongen. Het pand van ‘Chez Choseken’ stond meer dan drie jaar leeg, maar herleefde vorige week met een openingsfeest.

Arnout Cogen

Chez Choseken leeft weer. Enkele oud-leden vonden dat het teloorgegane jeugdhuis van Drongen een tweede kans verdiende en besloten in 2017 om het gebouw nieuw leven in te blazen. Deze zomer waren er al enkele werkzaamheden aan het pand zoals dakwerken en de aanleg van een nieuw terras.

“Het jeugdhuis was in 2016 eerder een privéclubje geworden, de kassa was leeg en zo is ‘Chez Chozeken’ teloorgegaan”, zegt Ignace Van De Veire, oud-lid. Het bestuur staat nu nog onder leiding van enkele oud-leden maar ze willen de fakkel zo snel mogelijk doorgeven aan de jeugd.

“Het openingsfeest was een goede start. Er waren zeker tien jeugdbewegingen aanwezig, er is dus terug interesse”, zegt Ignace. Chez Chozeken heeft ook een crowdfunding gestart omdat de heropstart van een jeugdhuis niet vanzelf gaat.

En die vreemde naam? Dit was daarvoor de uitleg die De Gentenaar tien jaar geleden optekende: Die vreemde naam stamt uit de beginjaren. Alle leden mochten een suggestie op een papiertje schrijven en in een pot steken. We hebben er een papiertje uit genomen en het bleek Chez Choseken te zijn. Niemand weet wat het precies betekent en niemand kan het goed uitspreken, maar de naam bestaat nog altijd.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent