Auto tuimelt van brug die opengaat: ouders en kindje staan doodsangsten uit

 

  ©  atb

Leuven -

Aan de Leuvense Vaartkom is woensdagavond omstreeks 16.45 uur een bizar ongeval gebeurd. Een gezin tuimelde met hun voertuig van de Vaartbrug die openging.

Alain Trappeniers

Hoe het ongeval precies is gebeurd wordt nog verder onderzocht maar allicht stond het gezin omstreeks 16.45 uur met hun auto stil op de brug toen voor en achter hen de slagbomen naar beneden gingen.

“Er was een boot die op het punt stond uit te varen”, bevestigt commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie. “Op een bepaald moment is dan de brug omhoog gekomen, waardoor de auto van de opengaande brug is gevallen en op zijn dak is terechtgekomen op de gesloten slagboom.”

Gewond

Het koppel en hun kindje moeten doodsangsten hebben uitgestaan. Door de impact van de val van de auto raakte de ouders, twee dertigers en hun kindje, gewond. “Volgens de laatste informatie zouden de verwondingen niet heel ernstig zijn”, aldus nog Vranckx.

Vertegenwoordigers van de Vlaamse Waterweg kwamen ter plaats om de omstandigheden van het incident te onderzoeken. Pas rond 19 uur werd het wrak weggetakeld. De overweg bleef nog een hele tijd gesloten.

Nu in het nieuws