De hond van Studio 100 en de koffie van Peter De Graef: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

Klaasje Meijer, tot voor kort ‘Klaasje van K3’, maakte vanavond haar opwachting in De slimste mens. Mopjes over Studio 100 vielen dus te verwachten, al was het acteur Peter De Graef die met zijn ingestuurd filmpje voor hét moment van de aflevering zorgde.

Wout Desmytere

De winnaar van vanavond:

Gloria Monserez kroonde zich opnieuw tot slimste mens ter wereld, met een honderdtal seconden voorsprong op haar tegenstanders.

De verliezer:

Klaasje Meijer moet na één aflevering het spel verlaten. Ze deelde in de finale nog een flinke tik uit aan Joachim Coens, maar de CD&V-voorzitter wist haar met drie antwoorden over Fidel Castro toch nog naar huis te spelen.

De nieuwkomer van vanavond:

Viroloog Steven Van Gucht.

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Klaasje, ken jij Joachim Coens?”

Klaasje Meijer: “Ik kende wel Joachim Quantz. Da’s een componist. Maar die is overleden.”

***

Van Looy: “Joachim, het valt mij op dat je heel lekker ruikt. Ik weet niet wat het is, maar het is een hele goeie aftertsjeef.”

***

Van Looy: “Klaasje, gebeurt het vaak dat jij woorden fout uitspreekt?”

Klaasje: “Ik niet, maar er loopt een hond in ons bedrijf rond die dingen meestal wel verkeerd uitspreekt.”

Het Mooiste moment:

De meesterlijke timing van acteur Peter De Graef, vorig jaar nog kandidaat, moet u erbij denken. Tijdens de ronde Open deur kwam hij, zichtbaar nog steeds in de war, vertellen dat hij een vreemde beker koffie had gekregen in ‘zo’n hippe bar’. Een koffie met brie, pastinaak, worst, sla en een wrap. Bleek aan de kassa dat hij er ook nog twee winterbanden bij kreeg. “Ik heb 850 euro moeten betalen. En er zit geen eens melk in.”

De tussenstand

 

 ©  Het Nieuwsblad

LEES OOK