Ilan Van Wilder trekt naar rechtbank in conflict met Team DSM

 

 ©  BELGA

Het arbeidsconflict tussen toptalent Ilan Van Wilder en zijn huidige werkgever Team DSM lijkt te zullen beslecht worden voor de rechtbank. De Vlaams-Brabander heeft een rechtszaak ingespannen bij de rechtbank van Overijssel waar de juridische zetel van Team DSM gelegen is.

Dat Van Wilder aanstuurde op een vertrek bij Team DSM was al langer geweten. Nu heeft de 21-jarige effectief een juridische procedure opgestart om zijn vrijgave te bekomen. Van Wilder leeft al enige tijd in onmin met zijn huidige werkgever en zou graag willen vertrekken. Onder meer Lotto-Soudal heeft interesse voor de renner die het destijds zelf heeft opgeleid. Team DSM is echter niet geneigd om het Belgische talent te laten vertrekken en betreurt naar eigen zeggen de gang van zaken.

Van Wilder is niet de enige die recent aangaf het team te willen verlaten. Ook Tiesj Benoot zou aansturen op een vertrek terwijl in een recent verleden gevestigde namen als Tom Dumoulin, Marcel Kittel en Marc Hirschi aanstuurden op een breuk met het Duits-Nederlandse team. (gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten