Al 15 aanhoudingen bij opgerold cocaïnenetwerk in Brussel, bende zou ook betrokken zijn bij onopgeloste moord

Ardit Spahiu werd in Molenbeek neergekogeld door het cocaïnenetwerk dat nu opgerold is 

Ardit Spahiu werd in Molenbeek neergekogeld door het cocaïnenetwerk dat nu opgerold is 

De onderzoeksrechter heeft al 15 personen aangehouden na grote politieoperatie gisteren in Brussel. De rest van de 64 arrestanten moet vandaag nog voor de rechter komen. Het drugsnetwerk dat vooral uit Albanezen bestond, werd mee geleid door de Algerijnse ‘peetvader’ Abdelwahab Guerni (54). Zijn bende zou ook betrokken zijn bij de moord op de Albanees Ardit Spahiu (38) in november vorig jaar.

LEES OOK. Hele drugsbende ontmanteld in Brussel: “Ze deden gruwelijke executies, zoals we die van bij IS kenden”

Spahiu kwam toen uit een café en werd in het duister achtervolgd door twee gewapende mannen met bivakmutsen op. Hij zette het op een lopen, maar werd neergeschoten. De daders namen daarna de benen, maar kwamen terug en schoten nog zeven extra kogels af op het slachtoffer. Een duidelijke afrekening.

 

 ©  rr

Spahiu was illegaal in ons land. Hij behoorde tot een familie uit de stad Elbasan, waar meerdere jongeren naar het westen trokken en in de drugswereld belandden. Spahiu werd in 2010 zelf verdacht van een moord op een 52-jarige man uit een concurrerende clan. Ook een schoonbroer van Spahiu zou twee moorden op zijn geweten hebben, en zit nu in de gevangenis. Concurrerende Albanese families vochten hun drugsoorlog verder uit in ons land en de buurlanden.

Naast gesprekken over de moord op Spahiu vonden de speurders ook uiterst gruwelijke beelden terug op de cryptofoons van de verdachten. Het gaat daarbij om martelingen, onthoofdingen, en beelden waarbij lichamen in stukken worden gehakt. Wellicht hebben die gruwelmoorden niet in ons land plaatsgevonden, maar één en ander dient nog onderzocht.(cds, yb)

LEES OOK

Nu in het nieuws