“Toen hield hij zijn hand op mijn piemeltje”: wat klopt er van het ‘Tunesische avontuur’ van Erik Van Looy?

Erik Van Looy zit nooit om een gek verhaal verlegen, al kwam zijn Tunesische avontuur wel uit zeer onverwachte hoek. 

Erik Van Looy zit nooit om een gek verhaal verlegen, al kwam zijn Tunesische avontuur wel uit zeer onverwachte hoek. ©  sbs

Van een gek verhaal gesproken. Toen Erik Van Looy woensdagavond jurylid Serine Ayari voorstelde in De slimste mens ter wereld, vermeldde hij ook haar Tunesische roots. “Ik wil het vermelden, want ik ben als kind meer dan dertig keer in Tunesië geweest. Maar ik heb daar iets meegemaakt.”

Het verhaal gaat als volgt. “Ik had er een Tunesisch vriendje, Habib. Ik ging daar logeren. Ik vroeg of ik naar het toilet mocht, maar er was geen. We moesten buiten tegen een muurtje pipi doen. Dat deed ik dan, en toen hield hij zijn hand op mijn plassertje.” Voor de slechte verstaander voegt hij er nog aan toe: “Mijn piemeltje is dat.”

Een jeugdtrauma of toch vooral een boutade? Eerder dat tweede, zo leert navraag. “Er is wel iets in die trant gebeurd, maar het grootste deel is verzonnen. En aangedikt voor de grap.” Want uiteraard heeft de jury een antwoord klaar. “Dat is absoluut geen Tunesische gewoonte. Ik denk dat je klacht mag indienen”, aldus Ayari. (dewo)

LEES OOK