Benny zet domper op de feestvreugde: “Dit is het definitieve einde van ABBA”

ABBA kondigde in september nog nieuwe muziek en een nieuwe tournee aan © rr

Slecht nieuws voor de fans: ABBA zal na hun nieuwe album ‘Voyage’ – dat komende maand verschijnt – niet meer bij elkaar komen. In een interview met de Britse krant The Guardian vertelt Benny Andersson (74) dat dit “het definitieve einde” van de Zweedse popgroep is.

jvhBron: De Telegraaf

Op 5 november verschijnt voor het eerst in veertig jaar een nieuw album van ABBA. Donderdag brengt de groep de single ‘Just A Notion’ uit, vorige maand verschenen ook al de nummers ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’. Daarnaast komen er in een speciale nieuwe zaal in Londen concerten met hologrammen van de vier bandleden.

“Dit is het, en dit is zoals het moet zijn. In 1982 gingen we ook uit elkaar, maar toen hebben we nooit gezegd dat het voorgoed voorbij was. Nu is dat wel het geval, het is mooi geweest”, klinkt het nu bij Andersson. De breuk in de jaren ‘80 verliep niet bepaald amicaal, en zorgde voor een lange verwijdering tussen de bandleden. Deze tweede “scheiding” verloopt een stuk vriendelijker, vertelt de zanger.

Aangeboden door onze partners

Lees ook