Mysterieuze vuurboot dobbert door Gent met verleidelijke zangeressen aan boord

GENT -

Voor wie woensdag aan de Coupure passeerde, was het even de ogen uitwrijven. Is dat nu echt een vuurspuwende boot die daar aan komt gedobberd? En van waar komt dat bijna griezelige gezang? Een beklijvende ervaring.

Julie Devlieghere, Bert Staes

Het is niet de eerste keer dat de vuurboot gesignaleerd wordt op de Gentse wateren. Het gaat om een creatie van de Vuurmeesters, een artistiek collectief uit de Brugse Poort dat met vuur mensen hun verbeelding wil prikkelen.

In oktober vaarden ze elke week uit met hun vuurboot. Aan boord: twee zangeressen die als volleerde sirenes met hun gezangen de passanten verleiden. “Gecombineerd met de vurige elementen wordt het moeilijk om dit plaatje te weerstaan”, klinkt het bij de Vuurmeersters.

“Tijdens de coronaperiode is het idee ontstaan om de Gentenaar iets warm en vurig te geven, zonder dat er grote samenscholingen zouden ontstaan en het liefst onaangekondigd”, zegt Kenneth Creyf, algemeen coördinator van de Vuurmeesters.

De vuurboot dobberde woensdagavond bijna twee uur lang langs de Coupure. Wie het eens met eigen ogen wil zien, zal de website van de Vuurmeesters in de gaten moeten houden. “We gaan zeker nog één keer uitvaren, maar een nieuwe datum is er nog niet”, zegt Creyf.

 

 ©  Joëlle Verbeeck - Present in Gent

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent