Bizarre bocht van 90 graden aan voet van fietsbrug is weggewerkt

Rechtdoor rijden was onmogelijk aan de voet van de Louisa D’Havébrug (links op deze foto). Een ontbrekende stukje fietspad verhelpt dat nu. 

Rechtdoor rijden was onmogelijk aan de voet van de Louisa D’Havébrug (links op deze foto). Een ontbrekende stukje fietspad verhelpt dat nu. ©  David Van Hecke

GENT -

Fietsers die de Louisa D’Havébrug in Gent nemen kunnen vanaf nu van de brug rijden zonder aan volle snelheid een bocht van negentig graden te moeten nemen. De fietsbrug moest een jaar wachten op een stukje ontbrekend fietspad.

Bert Staes

Het was goed uitkijken voor wie aan gezwinde snelheid de Louisa D’Havébrug af bolde. Aan het einde van de fraaie brug over het water aan de Stropkaai, bleek namelijk een stuk fietspad te ontbreken. Fietsers botsten er op een hoop stenen en enkele werfborden.

Dit was een jaar lang de situatie aan de voet van de brug. 

Dit was een jaar lang de situatie aan de voet van de brug. ©  David Van Hecke

Fietsers moesten aan volle vaart een vierkantje om rijden om op het aansluitende fietspad te geraken. Opmerkingen over de bizarre en gevaarlijke situatie – ’s avonds was het er ook erg donker – raakten zelfs tot op de agenda van de gemeenteraad.

De situatie is ondertussen verholpen: de groenzone rond de brug is de voorbije maand aangelegd met nieuwe, comfortabele fietspaden. Daar hoort ook een nieuw buurtpark bij aan de oever van de Schelde.

 

 ©  David Van Hecke

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent