Politie houdt vrijdag stiptheidsactie in luchthavens van Zaventem en Charleroi: “Hinder kan aanzienlijk worden”

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  ddl

De politievakbonden houden vrijdag een stiptheidsactie op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Dat meldt Joery Dehaes, vakbondssecretaris bij ACV Politie donderdag. De reden voor de actie is het afspringen van de loonsonderhandelingen.

jvhBron: BELGA

Bij de actie zal de politie haar werk extra grondig uitvoeren. Dat gaat van het controleren van identiteitspapieren en bagage, tot het nakijken van de check-in en de toegangswegen tot de luchthaven. “De hinder kan aanzienlijk worden”, zegt Dehaes. “Ik merk dat de oproep gretig wordt gedeeld onder de werknemers. Het wordt morgen (vrijdag, bij de start van de herfstvakantie, red.) ook een drukke dag voor het luchtverkeer. De mensen zouden toch moeten rekenen op enkele uren extra vertraging.”

De actie wordt georganiseerd na het afspringen van de recente loonsonderhandelingen. “Sinds twintig jaar hebben we geen enkele loonsverhoging gekend. Met wat nu op tafel ligt, kunnen we absoluut niet akkoord gaan.” Ook de plannen om de regeling omtrent het einde van de loopbaan te herzien, vallen niet in goede aarde bij de vakbonden. “Maar de druppel was de knip in het budget van de federale politie”, zegt Dehaes. “Dit kunnen we absoluut niet meer blijven volhouden. Het is een brug te ver.” 

De actie gaat uit van de verschillende politievakbonden: naast ACV doen ook VSOA, ACOD en NSPV mee. Dehaes meldt bovendien dat deze actie niet de laatste zal zijn de komende maanden. “Het wordt een hete herfst.”

LEES OOK

Nu in het nieuws