Zowat 500.000 dagtoeristen verwacht aan zee tijdens herfstvakantie

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGA

Tijdens de herfstvakantie zullen naar verwachting tussen de 400.000 à 500.000 dagtoeristen naar zee trekken. Dat blijkt donderdag uit een raming van provinciebedrijf Westtoer. Ook kusthotels noteren vrij goede bezettingscijfers voor de vakantie. Verhuurkantoren noteren een hoger bezettingscijfer dan in 2019.

jvhBron: BELGA

Het aantal verwachte dagtoeristen ligt lager dan de gemiddelde 600.000 dagjestoeristen in de herfstvakantie voor de coronacrisis. Kusthotels noteren vooral voor het eerste, verlengde weekend van de vakantie veel online boekingen. Dat aantal ligt ongeveer op 75 procent. Voorlopig is die bezetting iets lager dan de afgelopen weekends in september. De verhuurkantoren van vakantiewoningen noteren in vergelijking met vorig jaar een status quo of lichte daling van het aantal boekingen. Wel ligt dat cijfer nog altijd hoger ten opzichte van 2019.

In verschillende kustgemeenten zijn ook Halloween-activiteiten gepland. In Koksijde en Blankenberge vindt zo een halloweenstoet plaats op respectievelijk 30 en 31 oktober. Verder loopt ook nog de Triënnale Beaufort 21.

Coronamaatregelen

Provinciebedrijf Westtoer roept bezoekers op om ook aan zee de coronamaatregelen strikt na te leven. De stad Oostende riep bovendien op om al vanaf woensdag 27 oktober opnieuw mondmaskers te dragen en niet te wachten tot 29 oktober of 1 november om de nieuwe maatregelen te volgen.

“Ook in Oostende stijgen de cijfers dus we zijn er ons van bewust dat dit noodzakelijke maatregelen zijn. Het is een goede zaak dat het om algemene maatregelen gaat en dat er geen regionale verschillen zijn. We zijn al heel tevreden dat er geen horeca of winkels worden gesloten voor de herfstvakantie”, zegt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD).

Ook in Knokke-Heist ziet men geen problemen in de nieuwe maatregelen. “De maatregelen vallen goed mee en mensen passen zich vlot aan. De maatregelen zijn doenbaar en de meesten vinden het een kleine moeite. Het belangrijkste is dat de sectoren kunnen openblijven zonder al te grote beperkingen”, zegt burgemeester Piet De Groote.

Nu in het nieuws