Sicilië bereidt zich voor op tweede cycloon in week tijd

 

 ©  AFP

De Siciliaanse regering bereidt zich voor op een tweede cycloon in een week tijd. Afgelopen zondag veroorzaakte zware regenval al hevige overstromingen.

Bron: BELGA

Sinds het weekend zijn in de regio van Catania, de tweede stad van Sicilië, al drie mensen omgekomen door stortregens en modderstromen. Inwoners van de zuidoostelijke kuststad zetten zich donderdag opnieuw schrap voor nieuw noodweer. 

Een cycloon van het mediterrane type, bekend onder de naam “Medicane”, zal naar verwachting donderdagavond de oostkust van het eiland en het naburige Calabrië treffen. Aan de kust worden zware regenval en stormen op zee verwacht, met golven van meer dan 4,5 meter. 

De diensten voor civiele bescherming hebben Oost-Sicilië code oranje gegeven. De scholen in Catania en Syracuse zijn ook gesloten, net als de rechtbanken en de administraties. 

Medicanes zijn lagedruksystemen, vergelijkbaar met tropische cyclonen, die zich boven de Middellandse Zee vormen. Het orkaanseizoen boven de Middellandse Zee loopt van september tot en met januari.

LEES OOK

Nu in het nieuws