Nieuw proces tegen serieverkrachter ULB uitgesteld tot februari

© Shutterstock

Elsene -

De correctionele rechtbank van Brussel heeft donderdagochtend het tweede proces tegen Yassine B., een veroordeelde serieverkrachter, uitgesteld tot 8 februari. In juni 2020 werd de man veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor meerdere verkrachtingen in de omgeving van een campus van de Université Libre de Bruxelles (ULB) in Elsene.

BelgaBron: BELGA

Hij wordt opnieuw voor de rechter gedaagd om zich te verantwoorden voor een soortgelijk strafbaar feit uit dezelfde periode als de andere verkrachtingen.

Yassine B. staat terecht voor de verkrachting van een studente in september 2017. Het slachtoffer kwam toen, onder invloed van alcohol, terug van een studentenfeest op de ULB-campus Plaine in Elsene. Ze stapte in het voertuig van de beklaagde, die zich voordeed als taxichauffeur. Volgens haar verklaring nam hij haar mee naar zijn huis in La Louvière, om haar daar te verkrachten.

Seksueel roofdier

Bij de feiten waarvoor hij eerder werd veroordeeld, ging Yassine op dezelfde manier te werk. In juni 2020 werd hij schuldig bevonden aan vier verkrachtingen en vier aanrandingen van de eerbaarheid tussen juli 2016 en november 2019. Door verzwarende omstandigheden, namelijk opsluiting en bedreigingen met een mes, werd de man veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Hij moet zich bovendien vijf jaar ter beschikking stellen aan de strafuitvoeringsrechtbank.

De rechtbank oordeelde dat de man als een echt seksueel roofdier gehandeld had, en beschouwd moet worden als een gevaar voor de samenleving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten