Minister Peeters onderzoekt bijkomende veerdienst over Schelde in Antwerpen

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft haar administratie de opdracht gegeven een onderzoek te doen naar de mogelijkheid van bijkomende veerdiensten tijdens de piekuren tussen rechter- en linkeroever in Antwerpen. Dat heeft de Open VLD-minister donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Stijn Bex (Groen) en Orry Van den Wauwer (CD&V).

Bron: BELGA

Onlangs moest de fietserstunnel van de Kennedytunnel afgesloten worden omdat een deel van het plafond naar beneden was gekomen. Het incident zette de problemen van vlotte fietsverbindingen tussen de Scheldeoevers in Antwerpen nog eens in de verf. 

Vlaams minister Peeters is zich bewust van die problemen en heeft naast de nodige herstellingswerken ook gevraagd om de mogelijkheid van een extra veerdienst te onderzoeken. Ze heeft aan het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gevraagd om te bekijken of er ter hoogte van Sint-Anna tijdens de piekuren een extra veerboot kan worden ingezet. “Door een extra veerboot in te zetten tijdens piekuren laten we onder meer fietsers ook op drukke momenten vlot tussen beide oevers reizen”, aldus minister Peeters.

Wanneer de extra veerdienst precies zal worden ingezet, kan de minister nog niet zeggen. Er moet nog gepuzzeld worden met de inzet van extra mensen en middelen.

Vraagstellers Stijn Bex en Orry Van de Wauwer juichen de mogelijke komst van een extra veer toe. “We appreciëren de maatregel, maar laat het niet afhangen van de middelen. Zorg gewoon dat die extra middelen er zijn”, aldus Bex. “We zijn daar heel blij mee. We hebben dat ook al langer gevraagd”, vulde Van de Wauwer aan. “Maar een extra veerdienst alleen is onvoldoende. Want ook op de uren dat de veer niet vaart moet er een volwaardige en duurzame oeververbinding zijn”, aldus de CD&V’er.

Nu in het nieuws