VACATURE. Word jij onze nieuwe misdaadverslaggever in Brussel en de rand?

 

 ©  Kristof Vadino

Brussel -

Ben je altijd nieuwsgierig wat er aan de hand is als je in de verte een sirene hoort of als je een brandweerwagen ziet passeren? Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van de mensen achter de feiten? Leg je vlot contacten en ben je thuis in de Brusselse rand of de hoofdstad? Dan ben jij de freelance misdaadjournalist naar wie wij op zoek zijn!

redactie

Het Nieuwsblad is op zoek naar een getalenteerde freelance misdaadjournalist voor het regionale nieuws uit Brussel en de rand. Samen met je nieuwsmanager volg je het nieuws op de voet en ga je actief op zoek naar de beste verhalen uit jouw eigen streek.

Als onze lokale misdaadverslaggever ga jij in Brussel en de Brusselse rand op zoek naar verhalen over de mensen achter de feiten. Je bent onze oren en ogen op het veld. Je bent goed in het uitbouwen van een netwerk bij de hulpdiensten: politie, brandweer, burgemeesters en andere hulpdiensten. Ook sociale media kennen geen geheimen voor jou en je bent thuis in de digitale wereld. Nieuws houdt zich niet aan de kantooruren, dus weekend- en avondwerk schrikken je niet af.

Gezond nieuwsgierig

Je bent gezond nieuwsgierig en wil weten waar die dikke rookpluim in de verte vandaan komt. Je bent geïntrigeerd door de fascinerende wereld van politie en brandweer. Niet alleen de grote misdaad, maar ook de verhalen met een grote impact op de mensen in jouw buurt: een inbrakenplaag, de hulpactie van de buren nadat een zware brand een woning in de as heeft gelegd of de toevallige voorbijganger die de eerste hulp toediende na een verkeersongeval.

Een relevant diploma in de journalistiek is mooi meegenomen, maar niet het enige wat telt. Je moet het vooral willen maken als journalist: uit je kot komen, een netwerk uitbouwen en de koe bij de horens vatten.

Mooiste job ter wereld

Je krijgt alle kansen bij Het Nieuwsblad om te groeien als journalist en als mens. Je maakt deel uit van Het Mediahuis, de grootste speler in het Vlaamse medialandschap.

“Regiojournalist is de schoonste job ter wereld”, zegt regiojournalist Bert Staes. “Je schrijft over je eigen streek, je komt op plaatsen waar niemand komt en je ontmoet de boeiendste mensen: de burgemeester, de ondernemende cafébaas en Jan Modaal met een bijzonder verhaal. Je neemt een rol op in je eigen streek door die verhalen neer te schrijven die ook een impact hebben op je eigen omgeving.”

Voel je het kriebelen om de collega te worden van Bert? Bekijk dan hier de uitgebreide vacature en stel je vandaag nog kandidaat.

 

 ©  TLG / Tim Lescrauwaet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten