Opnieuw zware rellen in Nederland: fans van Heracles en Ajax gaan op de vuist tijdens wedstrijd

Amper één dag na de rellen tijdens de wedstrijd tussen MVV en Roda JC was het opnieuw van dat in Nederland. Deze keer waren het supporters van Heracles en Ajax die op de vuist gingen.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Nederlandse derby tussen MVV en Roda JC gestaakt na rellen: deur belandt op veld, beelden tonen hoe politie hard ingrijpt

Supporters van beide clubs kregen het op de tribune met elkaar aan de stok in het thuisvak van het Erve Asito Stadion. Daar doken Ajax-fans op die op de vuist gingen met Heracles-supporters. De politie moest ingrijpen om escalatie te voorkomen. Bij de rellen raakte een onbekend aantal mensen gewond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Heracles Almelo betreurt dat fans van de club zaterdagavond de confrontatie hebben gezocht met supporters van Ajax. Het opstootje vond plaats tijdens de wedstrijd.

“Gedurende de tweede helft van de wedstrijd heeft een groep Ajax-supporters, die zich had samengeklonterd in een van de thuisvakken van het stadion, provocerend gedrag getoond richting de aanhang van Heracles Almelo. Een klein deel daarvan heeft op die provocatie gereageerd. Het heeft geleid tot een confrontatie op de omloop”, meldt Heracles in een verklaring. Er is opgetreden door stewards en politie.

Onderzoek

Volgens Heracles is er een onderzoek gestart naar wat er heeft plaatsgevonden in het stadion, maar ook daarbuiten. Na afloop van het duel waren er buiten het stadion ook „enkele schermutselingen.”

Ajax verspeelde punten in Overijssel. De koploper kwam tegen een fel spelend Heracles niet verder dan een bloedeloos gelijkspel: 0-0.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt