Kabellift komt los: één persoon overleden in Tsjechië

 ©  AP

Bij een ongeval met een kabellift is zondag in Tsjechië één persoon om het leven gekomen. De cabine was losgekomen van de kabel en neergestort.

adbBron: Reuters, aktualne.cz

In Liberec in het noorden van Tsjechië loopt naar de 1.012 meter hoge berg Jested een kabelbaan met twee cabines, die elk worden bediend door een personeelslid. Een van die cabines kwam zondagnamiddag los van de kabel.

“Eén cabine viel terwijl die op weg naar beneden was. Er zat één persoon in, die jammer genoeg overleden is aan de opgelopen verwondingen”, verklaarde een woordvoerder van de hulpdiensten. Het zou gaan om een gids. De cabine viel vanop een hoogte van zo’n 30 meter.

“Gelukkig bleef de andere cabine op haar normale plaats.” De dertien passagiers en de gids die zich daarin bevonden werden geëvacueerd, vanop zo’n 15 meter boven de grond. Zij werden ter plaatse onderzocht en behandeld door onder anderen een psycholoog. “Het was vooral mentale shock, want ze zagen natuurlijk de val van de kabellift.”

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De politie voert alvast een onderzoek op verdenking van nalatigheid. Er stond de dag na het ongeval een uitgebreide halfjaarlijkse inspectie gepland, waarvoor de kabelbaan zou sluiten. De lift werd tussen 1932 en 1933 gebouwd en bracht vorig jaar 211.000 mensen naar de top. Zowel vorig jaar als dit jaar lag de kabellift echter een tijdlang stil wegens technische problemen.

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten