Elon Musk bereid 6 miljard dollar te doneren als “VN kan aantonen dat je daarmee de honger uit de wereld kan helpen”

 

 ©  AFP

Tesla-topman Elon Musk wil 6 miljard dollar (zo’n 5,2 miljard euro) aan aandelen van Tesla verkopen en aan het Wereldvoedselprogramma schenken. Tenminste, alleen wanneer kan worden aangetoond dat hij daarmee de honger uit de wereld kan helpen.

evdg

Elon Musk, topman van Tesla en SpaceX, is met een geschat vermogen van 222,1 miljard dollar de rijkste man ter wereld. Dan volgen Amazon-oprichter Jeff Bezos (190,8 miljard dollar) en de Fransman Bernard Arnault van het luxeconcern LVMH (155,6 miljard dollar). Reden voor David Beasley, de directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP), om aan de Amerikaanse nieuwszender CNN te zeggen dat een kleine groep ultrarijken de hongersnood uit de wereld kan helpen, door “een fractie van hun vermogen te doneren”. Volgens Beasley zou er 6 miljard dollar nodig zijn om 42 miljoen mensen te helpen die kunnen sterven van de honger. Vervolgens noemde hij Jeff Bezos en Elon Musk bij naam.

Musk reageerde via Twitter op de uitspraken van Beasley. “Als de VN hier kan zeggen hoe exact je met 6 miljard dollar de honger de wereld uit kan helpen, zal ik meteen aandelen van Tesla verkopen en het doen”, schreef hij. Al stelde hij zelf meteen een voorwaarde: “Het publiek moet dan wel precies weten hoe het geld wordt besteed.”

De directeur van het WFP reageerde op zijn beurt opnieuw op Musk. “Het stuk van CNN was niet accuraat”, tweette Beasley. “Zes miljard dollar zal geen einde maken aan wereldwijde hongersnood, maar het kan wel geopolitieke instabiliteit en massamigratie voorkomen, en 42 miljoen mensen redden die op de rand van de hongerdood staan. Een nooit geziene crisis veroorzaakt door corona, conflicten en de klimaatcrisis.”

Beasley liet nog verstaan dat hij graag wil praten met Musk. Of de Tesla-topman gehoor zal geven aan de vraag van Beasley, is nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten