Julian Alaphilippe start niet in Ronde van Vlaanderen 2022: “Niet te combineren met Ardennen”

 

 ©  BELGA

Wereldkampioen Julian Alaphilippe staat volgend jaar niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Dat liet hij weten in een exclusief interview met de Franse radiozonder RMC.

Guy Van Den Langenbergh

Alaphilippe heeft nochtans een boontje voor het Vlaamse werk. Het goudhaantje van Deceuninck - Quick Step stond de voorbije twee jaar aan de start van de Ronde van Vlaanderen met de ambitie om te winnen. Maar een valpartij in 2020 en een tactisch manoeuvre in 2021 beslisten daar anders over. In 2022 zal hij niet van de partij zijn. “Ook al is het een wedstrijd waar ik enorm van houd maar de combinatie met de Waalse klassiekers is niet haalbaar”, aldus Alaphilippe in het gesprek met RMC. “Ik heb de voorbije jaren geprobeerd om zowel in Ronde van Vlaanderen als Luik-Bastenaken-Luik top te zijn maar heb vastgesteld dat het niet mogelijk is. Het is wel mijn bedoeling om ooit terug te keren naar de Ronde van Vlaanderen. Maar niet volgend jaar. De Waalse klassiekers liggen me gewoon beter.”

De Ronde van Vlaanderen wordt volgend jaar op 3 april gereden, de Amstel Gold Race staat al een weekend later op het programma omdat Parijs-Roubaix niet op tien april kan worden georganiseerd als gevolg van de Franse presidentsverkiezingen.

Lees ook

Nu in het nieuws