Uithalers blijven Antwerp Euroterminal in de Waaslandhaven viseren: weer drie arrestaties, al 25 in totaal

© atv

Beveren -

Voor de vierde keer in een week tijd zijn aan kaai 1333 in de Waaslandhaven vermeende uithalers opgepakt. Maandagnacht werden drie verdachten betrapt, onder wie een minderjarige. Sinds vorige week werden al 25 personen betrapt aan de Antwerp Euroterminal.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn aan de Antwerp Euroterminal in de Waaslandhaven opnieuw drie vermeende uithalers opgepakt door de scheepvaartpolitie. Het parket meldt dat twee van de drie verdachten, Belgen, dinsdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. De derde is nog minderjarig en zal bij de jeugdrechter moeten komen.

LEES OOK: Arrestatiegolf in Waaslandhaven: opnieuw vijf uithalers opgepakt op kaai 1333

Het is al de vierde keer in een week tijd dat aan dezelfde terminal, aan kaai 1333 van het Verrebroekdok, uithalers opgepakt worden. Vorige week maandag waren het er zes, twee dagen later werden er elf opgepakt en vrijdag liepen er nog eens vijf tegen de lamp toen ze het terrein probeerden binnen te dringen.

De eerste twee groepen die opgepakt werden bestonden vooral uit Nederlanders, waarna het parket een persbericht verspreidde waarin benadrukt werd dat in België effectieve celstraffen gevorderd worden tegen uithalers.

LEES OOK: Opvallend veel Nederlandse uithalers betrapt in Antwerpse haven

De verschillende arrestaties kwamen er in de dagen die volgden op de arrestatie van twee havenarbeiders die op kaai 1333 werkten. Zij werden vorige week maandagochtend opgepakt, ze worden ervan verdacht deel uit te maken van de criminele organisatie rond de families T. en E.B.

Op de grote terminal aan het Verrebroekdok worden zowel containers als voertuigen en stukgoed behandeld.(sare)

Aangeboden door onze partners