Remco Evenepoel begint seizoen 2022 in Argentinië, pas in december beslissing over welke grote ronde

© BELGA

Vandaag wordt in Budapest het parcours van de Giro-start in 2022 voorgesteld. Met twee jaar vertraging zullen de eerste drie ritten van de Ronde van Italië op Hongaarse bodem worden verreden. De kans dat Remco Evenepoel (21) er aan de start komt, zoals eerst aangekondigd was, is echter klein.

“Remco zal in 2022 de Tour nog niet rijden. We gaan hem eerst een Giro laten rijden in normale omstandigheden, met een normale voorbereiding en winter en met enkele koersen in de benen voor de start”, zette ploegmanager Patrick Lefevere al in juni dit jaar de krijtlijnen uit over het programma van Remco Evenepoel in 2022.

De jongste weken is het plan van Quick-Step om Evenepoel de Giro te laten rijden als enige grote ronde in 2022, steeds meer onzeker. De Vuelta lijkt een meer realistische optie. “We hebben nog niet beslist”, zegt Lefevere. “We zijn nog altijd een beetje aan het debatteren in de ploeg over wat nu de beste grote ronde voor Remco wordt in 2022. Ik heb mijn idee en dacht in eerste instantie aan de Giro, maar in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, ben ik geen dictator. Ik luister ook naar de ploegleiders en trainers vooraleer we een keuze maken op het eerste trainingskamp in december”, aldus nog Lefevere, die benadrukt dat hij noch met de Giro, noch met de Vuelta een akkoord heeft over de aanwezigheid van Evenepoel. “Voor ik een deal kan maken met een organisatie, wil ik eerst het parcours kennen.”

 

 ©  BELGA

Met één koers in 2022 wat betreft Evenepoel heeft de CEO van Quick Step-Alpha Vinyl wel al een deal: de Ronde van San Juan in Argentinië (23/1-30/1). “Ik heb met die organisatie een contract getekend, maar ik kan eraan toevoegen dat de anticovidmaatregelen groter zijn dan het contract. Die organisatie dekt zich in van hier tot in Tokio in het geval dat het door covid-omstandigheden toch niet door kan gaan. Het blijft onder voorbehoud”, besluit Lefevere.(bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten