Gentenaars stemmen De Frietketel opnieuw tot beste frituur van de stad

 ©  David Van Hecke

Gent -

De beste in 2017, 2019 én 2021. De Frietketel in de Papegaaistraat mag zich voor de derde keer een jaar lang de beste frituur van Gent noemen. De frietklassieker blijft zichzelf dan ook heruitvinden. De nieuwste hit op de kaart van de Frietketel is het veganistisch Julientje.

Simon Dekaezemaker

“Hoe ik mij voel? Super blij, natuurlijk. Ik word er zelfs wat emotioneel van”, zegt zaakvoerster Isolde Van Nieuwenhuyze. Haar frituur De Frietketel in de Papegaaistraat mag zich na de verkiezing van De Gentenaar en Het Nieuwsblad een jaar lang de beste Gentse frituur noemen.

Onder de vorige uitbaters won De Frietketel in 2017 de allereerste verkiezing van de Beste Frituur en werd de zaak zelfs verkozen tot de beste van Vlaanderen. In 2018 nam Van Nieuwenhuyze de populaire frituur over. Een jaar later won ze zelf voor het eerst de prijs van beste frituur.

“Deze erkenning van de klanten doet ons ongelofelijk veel deugd. Het is een moeilijk en stresserend jaar geweest met corona en al de maatregelen. Dat klanten ons telkens blijven steunen en ons werk blijven waarderen, geeft me een ongelofelijk fijn gevoel. Een dikke merci aan iedereen.”

 ©  David Van Hecke

De Frietketel staat bekend voor zijn grote veganistische en vegetarische aanbod. Van Nieuwenhuyze en haar team geven dagelijks het beste van zichzelf. Ze proberen ook voortdurend nieuwe burgers en snacks op het menu krijgen. Zoals recent een Vegan Guustje, een veganistisch alternatief van een Gentse klassieker.

“Een veganistisch Julientje”, zegt de uitbaatster. “Een portie frieten met daarop satékruiden en gedroogde ajuintjes, maar dan met een veganistische kipcorn, veganistische stoofvleessaus en veganaise. Misschien doe ik daar, nu we gewonnen hebben, wel een verrassing mee voor de klanten. Ik denk erover na.”

Waar liggen de Beste Frituren van Vlaanderen? Bekijk ze hier allemaal

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent