Jolien D’hoore wordt ambassadrice van de Baloise Ladies Tour: “Een hele eer”

D’hoore (links) op het Gala van de Flandrien. ©  BELGA

De 31-jarige Jolien D’hoore, die onlangs een streep trok onder haar carrière als wielrenster, zal de functie van ambassadrice van de Baloise Ladies Tour opnemen. D’hoore won deze rittenwedstrijd voor vrouwen, toen nog onder de noemer BeNe Ladies Tour, in 2015 en 2016 en finishte in 2014 als tweede in het eindklassement. D’hoore kaapte in al haar deelnames acht ritzeges weg en is op dat vlak alvast recordhoudster. De Baloise Ladies Tour vindt volgend jaar plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli 2022.

“We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat Jolien een uitstekende ambassadrice kan zijn voor de Baloise Ladies Tour en bij uitbreiding voor het vrouwenwielrennen. Haar ervaring en klare kijk op het gebeuren betekenen een meerwaarde in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen. Jolien D’hoore heeft onze wedstrijd mee op de internationale kaart van het vrouwenwielrennen geplaatst en daar zijn we haar nog altijd enorm dankbaar voor”, stelt Geert Stevens, organisator van de Baloise Ladies Tour.

“Ik vind het een hele eer om ambassadrice te worden van de Baloise Ladies Tour. Het was in de beginjaren van de toenmalige BeNe Ladies Tour dat ik echt ben doorgebroken voor het grote publiek. Het maakt dan ook de cirkel rond dat ik als ex-renster mee kan bouwen aan het verdere succesverhaal van de Baloise Ladies Tour”, geeft Jolien D’hoore mee.

De Baloise Ladies Tour begint volgend jaar drie dagen na het einde van de Giro Rosa en eindigt een week voor de start van de ronde van Frankrijk voor vrouwen.

 ©  BELGA

D’hoore zal zich niet vervelen na haar wielerpensioen. Vanaf 15 november gaat ze aan de slag als performance-coach bij Cycling Vlaanderen. Die job zal ze combineren met een functie als sportdirecteur bij het Nederlandse wielerteam NXTG Racing. Ze zal er de U23 onder haar hoede nemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten