De dokterspraktijk waar genezen bijzaak was: na 26 jaar neemt ‘Thuis’ afscheid van iconische locatie

Na 26 jaar moeten de kijkers van ‘Thuis’ afscheid nemen van een iconisch decor. De soap op Eén sluit de deuren van de dokterspraktijk, nu de laatste huisarts Judith Van Santen (Katrien De Ruysscher) stopt.

(eadp)

De dokterspraktijk is er al bij vanaf de eerste aflevering, in een pakket samen met het huis van Marianne Bastiaens (Leah Thys). Maar het huis van Marianne was al een tijdje van Judith Van Santen en Ann De Decker (Monika Van Lierde). Tot die twee besloten om het huis te verkopen aan Tim Cremers (Jeroen Lenaerts) en Sam De Witte (Ann Vanderstighelen), die er samen gaan wonen met Frank (Pol Goossen) en Simonne (Marleen Merckx), en Joren De Witte (Mathieu Carpentier).

(Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  Eén

 

 ©  Eén

Acht dokters

In totaal hebben acht dokters de praktijk opengehouden. Als eerste was er uiteraard Walter De Decker (Rik Andries), de man van Marianne, samen met hun dochter Ann. Wanneer haar vader sterft, krijgt Ann na een tijdje de hulp van dokter Dré Van Goethem (Nolle Versyp). Daarna komt ook Valerie Wijndaele (Ann Ceurvels). Na het vertrek van Valerie richting Australië krijgen Dré en Ann een tijdje de hulp van Michaël Bastiaens (Govert Deploige).

(Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  Eén

 

 ©  Eén

In 2005 verlaat Dré de praktijk en krijgt Ann de hulp van dokter Geert Smekens (Peter Rouffaer), die vervolgens ook haar schoonvader wordt. In 2009 keert Bianca Bomans (Merel De Vilder) na jaren terug uit Canada en gaat ze eveneens aan de slag in de dokterspraktijk, tot ze samen met haar nieuwe man Mo naar Marokko verhuist. Enter Judith Van Santen die vanaf dan samen met Ann en eerst ook Geert, tot hij sterft, de praktijk openhoudt. Ann vertrekt in 2020, en sindsdien staat Judith er alleen voor. Tot ze nu er dus ook mee kapt.

(Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  Eén

 

 ©  Eén

Ook deze personages hebben in de dokterspraktijk gewerkt: Youssef Kabali (Ali Wauters) als stagiair-dokter, Charité Doumbia (Aïssatou Diop), Sam De Witte, Jacques Pieters (Peter Van De Velde) en Thilly Van Santen (Lauren Müller) waren allen secretariaatmedewerkers. Nancy De Groote (Ann Pira) volgde Felicienne op als huishoudster.

Frappantste gebeurtenissen

De eerste patiënte in de huisartsenpraktijk was huishoudster van dienst Felicienne Lejeune (Doris Van Caneghem), de laatste patiënt komt vrijdagavond over de vloer: Frank Bomans. Meteen ook een van de nieuwe bewoners in het huis.

Zowel Femke De Groote (Vanya Wellens) als Jana Blomaert (Joy Anna Thielemans) kregen er te horen dat ze zwanger zijn. Femke van kleine Lucas, Jana van kleine Jack. Jack zal sterven door een CO-vergifting tijdens de zwangerschap, Lucas komt later om het leven bij een ongeluk.

Er vond ook in de praktijk zelf een portie drama plaats. Dokter Geert Smekens werd er doodgestoken door de gemene Hélène (Camilia Blereau), die de schuld nog op Marianne probeerde te schuiven. En Ann werd er gegijzeld door Guy De Herdt (Erik Goris), de ex-man van haar toenmalige vriendin Mayra.

Aangeboden door onze partners

Lees ook