Egan Bernal sukkelt nog steeds met de rug, maar: “Het is tijd om terug te keren naar de Tour”

 

 ©  PRESSE SPORTS

Egan Bernal paste in 2021 voor de Tour de France, in plaats daarvan reed hij voor het eerst de Giro (die hij meteen won) en de Vuelta (waar hij zesde werd). Maar de nog altijd pas 24-jarige Colombiaan wil volgend jaar opnieuw de Tour rijden. Ondanks zijn aanslepende rugproblemen.

Michiel VerheirstraetenBron: Cyclingnews

Egan Bernal won in 2019 met overmacht de Tour de France en leek met Ineos-Grenadiers klaar om die koers ook de daaropvolgende jaren te domineren. Maar een jaar later moest hij opgeven en vorig jaar week hij zelfs uit naar Italië en Spanje. Nu lis hij naar eigen zeggen weer helemaal klaar om met ambitie de Ronde van Frankrijk te rijden.

“Ik moet het parcours nog zien, maar hopelijk rijd ik de Tour in 2022. Ik zou er alvast graag weer bij zijn en het weer goed doen”, vertelde hij aan Cyclingnews in Dubai tijdens... het eerste Giro d’Italia Criterium. “Dit jaar heb ik de Giro gereden, dus het is tijd om terug de Tour te rijden. Volgend jaar wil ik graag terug zijn in Frankrijk.”

“Meer pijn in de benen dan in de rug”

Dat hij de hoge verwachtingen na zijn eerste Tourzege in 2019 niet kon inlossen, komt grotendeels door zijn rugproblemen. En die zijn nog niet helemaal verdwenen.

“Om eerlijk te zijn had ik dit jaar nog altijd wat last, maar nu voel ik me beter”, beweert Bernal. “We kennen de blessure die ik heb en het kost tijd om helemaal te herstellen. Maar we willen proberen vol gas te gaan, met wat pijn. Meer pijn in de benen dan in de rug, dat wordt ons grote doel dit jaar. Maar ik heb nu al zeker een betere conditie dan vorig jaar rond deze tijd.”

Tadej Pogacar en Primoz Roglic weten dus al wie hun grootste uitdager wordt in de Tour van 2022. Aangezien Bernal dat onthulde in het kader van het Giro d’Italia Criterium in Dubai, sprak hij ook zijn liefde uit voor de Ronde van Italië. “Ik wil zeker de Giro nog eens rijden, want het is een van mijn favoriete wedstrijden aangezien ik vroeger in Italië heb gewoond en ik daar wat vrienden heb.”

Maar eerst dus die openstaande rekening in de Tour.

Egan Bernal zit momenteel in Dubai voor het allereerste Giro d’Italia Criterium, maar lonkt vooral naar… de Tour de France.  

Egan Bernal zit momenteel in Dubai voor het allereerste Giro d’Italia Criterium, maar lonkt vooral naar… de Tour de France.  ©  EPA-EFE

Egan Bernal is samen met Peter Sagan, Filippo Gana en Elia Viviani de grote blikvanger in Dubai. 

Egan Bernal is samen met Peter Sagan, Filippo Gana en Elia Viviani de grote blikvanger in Dubai. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten