Italiaanse klimmer Fausto Masnada verlengt contract bij de Wolfpack

 

 ©  ISOPIX

Deceuninck-Quick Step, vanaf volgend jaar Quick Step-Alpha Vinyl, heeft bekendgemaakt dat Fausto Masnada op zijn verjaardag een nieuw contract ondertekende bij de ploeg tot eind 2024. De Italiaan, die zaterdag 28 werd, is één van de beste klimmers in het team van manager Patrick Lefevere.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Vorige maand werd hij nog tweede in de Ronde van Lombardije, na Tourwinnaar Tadej Pogacar, en derde in de Coppa Bernocchi, na winnaar Remco Evenepoel.

Het is die Evenepoel die Masnada de komende jaren in het klimwerk zal moeten bijstaan. De Italiaan, die vorig jaar op 19 augustus de overstap maakte van bij CCC, won tijdens zijn carrière zelf onder meer een rit in de Giro (2019).

Ook dit voorjaar was Masnada al goed op dreef met een derde plaats in het eindklassement van de Ronde van Romandië. In de Giro moest hij afstappen met tendinitis aan de knie. Bij zijn comeback werd hij meteen tweede in het Italiaans kampioenschap op de weg, maar in juli viel hij opnieuw zwaar in de Settimana Ciclista Italiana met een breuk in de rug als gevolg. Nadien volgde toch opnieuw een sterk najaar.

Masnada toonde zich zaterdag erg gelukkig met zijn contractverlenging. “Het is een droom in dit team te rijden. We wonnen opnieuw het WorldTour-klassement en zijn het sterkste team ter wereld. Alles is op en top professioneel en iedereen wil nog verbeteren. Ik geloof in de toekomst van deze ploeg.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten