Belgische vrouwen volgend jaar in voorronde Billie Jean King Cup opnieuw tegen Wit-Rusland

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Het Belgische team ontmoet op 15 en 16 april 2022 in de kwalificatieronde voor de eindronde van de Billie Jean King Cup opnieuw Wit-Rusland, de voorbije week in Praag ook al tegenstander van de Belgische vrouwen. Wit-Rusland heeft het thuisvoordeel.

De Belgische vrouwen versloegen in hun eerste groepsduel Wit-Rusland, maar verloren van Australië en misten zo de halve finales. Rusland en Zwitserland spelen later op de dag de finale van de opvolger van de Fed Cup.

Dit jaar schakelde België Kazachstan uit op weg naar de eindronde van de Billie Jean King Cup.

De andere voorrondewedstrijden die zaterdag bij de loting in Praag uit de bus kwamen waren Polen-Roemenië, Nederland-Spanje, Australië-Slovakije, Kazachstan-Duitsland, Canada-Letland, Tsjechië-Groot-Brittannië, Verenigde Staten-Oekraïne en Italië-Frankrijk. Rusland en Zwitserland zijn als finalisten al zeker van deelname volgend jaar. Het twaalfde deelnemende land zal het gastland zijn, indien dat nog niet gekwalificeerd is, en anders het best geklasseerde land dat zich niet kon plaatsen. De verliezers van de voorrondewedstrijden spelen play-offs.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten