Toyota wint 8 uur van Bahrein, Stoffel Vandoorne vicekampioen LMP2

 

 ©  ISOPIX

Toyota heeft zaterdag ook de zesde en laatste manche van het wereldkampioenschap endurance gedomineerd. De Acht Uur van Bahrein werd gewonnen door de Zwitser Sébastien Buemi, de Japanner Kazuki Nakajima en de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley en ook de tweede plaats was voor het Japanse merk. Daar zorgden de Argentijn José Maria Lopez, de Japanner Kamui Kobayashi en de Brit Mike Conway voor. Dat laatste drietal stak de wereldtitel op zak.

Bron: BELGA

In de LMP2 was de dagzege en de titel voor het Belgische WRT (Oreca-Gibson). De Nederlander Robin Frijns, de Chinees Yifei Yé en de Fransman Charles Milesi waren de piloten van dienst en bezorgden WRT na Le Mans en de 6 Uur van Bahrein een derde zege op rij. Stoffel Vandoorne werd met de Brit Tom Blomqvist en de Indonesiër Sean Gelael in een Oreca-Gibson derde en is in de eindstand tweede. 

In de GTE-Am werd Sarah Bovy (Ferrari) negende. De Luikse had in de kwalificaties de derde tijd neergezet, maar zakte door een bestraffing na een aanrijding in het eerste uur al vroeg terug.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten