Politieagent in Cannes aangevallen met mes door man die handelde “in naam van profeet”

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  REUTERS

In de Zuid-Franse stad Cannes is een politieagent maandagochtend aangevallen door een man met een mes die naar eigen zeggen handelde in “naam van de profeet”. De dader werd neergeschoten door een andere agent, en verkeert in levensgevaar.

jvhBron: Le Figaro, AFP, Belga

Het incident vond plaats om 6.35 uur: een politieagent zat aan het stuur van een voertuig dat zich voor het politiecommissariaat bevond, toen de aanvaller de deur van de wagen opentrok en de agent “ter hoogte van de borstkas” neerstak. Volgens politiebronnen werd de agent “gered dankzij zijn kogelvrije vest”. De man zou tijdens zijn aanval geroepen hebben dat hij handelde “in naam van de profeet”, aldus Franse media.

De aanvaller begaf zich vervolgens naar de andere zijde van de auto om een tweede agent die in de auto zat aan te vallen, maar werd neergeschoten door een derde agent. De dader verkeert in levensgevaar.

De man heeft geen strafblad, en stond niet bekend bij de inlichtingendiensten, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin na een bezoek aan het politiecommissariaat in Cannes. “Het gaat om een man die werkt, en tussen de 35 en 40 is”, aldus Darmanin. De man heeft een Algerijns paspoort, maar komt regelmatig naar Frankrijk. “Hij beschikt over een Italiaanse verblijfsvergunning, en mocht op het Franse grondgebied zijn”, klonk het.

Het Franse antiterreurparket heeft geen onderzoek geopend heeft, maar die diensten blijven wel op de hoogte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten