KV Mechelen-speler Druijf houdt barstje over aan zware tackle, dader Bauer riskeert zware schorsing

 ©  BELGA

Ferdy Druijf (KV Mechelen) houdt een scheurtje in de enkel over aan de zware tackle van Robert Bauer (STVV). De Duitser moet zich vandaag verantwoorden voor het Disciplinair Comité en hangt mogelijk een zware schorsing boven het hoofd.

(thst/pivan)

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Robert Bauer maandag rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd en zal daar een schorsing van vijf speeldagen (waarvan drie effectief en twee met uitstel) vorderen als straf. De middenvelder van STVV werd de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

In het slot van de wedstrijd op bezoek bij KV Mechelen (0-1) beging Bauer een drieste tackle op Ferdy Druijf om een gevaarlijke aanval van de thuisploeg onschadelijk te maken. De Duitser gleed veel te laat richting zijn tegenstrever en plantte zijn studs op de enkel van de Mechelse aanvaller. Druijf moest geblesseerd zijn wedstrijd staken.

Scheidsrechter Boterberg gaf aanvankelijk geel voor die roekeloze tackle, maar op aanraden van de VAR en na het bekijken van de beelden trok hij alsnog de rode kaart. Daardoor kan het Bondsparket ook overgaan tot vervolging van Bauer. De STVV-middenvelder ontving maandag een rechtstreeks oproeping voor het Disciplinair Comité.

Ter zitting dinsdag zal de bondsprocureur vijf speeldagen schorsing vorderen, waarvan drie effectief. “Bauer diende te weten dat een tackle met gestrekt been en studs naar voor zware gevolgen had kunnen hebben voor de tegenstander, die hij vol raakte. Hij moet beseffen dat dergelijke acties niet getolereerd kunnen worden”, klinkt het maandag in de bondsactie. “Deze overtreding dient zwaar gesanctioneerd te worden. De actie in kwestie had ook effectief gevolgen voor Druijf, die de wedstrijd niet heeft kunnen afwerken.”

Als de vordering van het Bondsparket bestendigd wordt, kan Bauer niet meedoen wanneer STVV het opneemt tegen Antwerp (21/11), Seraing (27/11) en Union (03/12). Dinsdag volgt de uitspraak. Er rest de Kanaries nadien nog steeds de mogelijkheid om beroep aan te tekenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners