Start Van Aert toch al eind november in Kortrijk?

 ©  BELGA

Zien we Wout van Aert een week vroeger dan voorzien aan het werk in het veld? De Belgische kampioen zou normaal begin december hervatten in het weekend van Boom (4/12) en Antwerpen (5/12), maar omdat de opbouw na de vakantie gunstiger verloopt dan verwacht, wordt ook de cross van Kortrijk (27 november) een serieuze kanshebber.

Bram Vandecapelle

Wout van Aert heeft een speciale band met de cross van Kortrijk. Ook vorig jaar dook hij in de West-Vlaamse Urban Cross een eerste keer in het veld. De hoofdsponsor van de veldrit van Kortrijk is Caps van G&V. Het netwerk van tankstations was ook de persoonlijke sponsor van Van Aert tijdens zijn voorbije veldritwinters. Toen Van Aert vorige maand gevraagd werd of hij weer in Kortrijk aanwezig zal zijn, antwoordde hij: “Als ik daar aanwezig ben, zal het in mijn jeansbroek zijn. Ik zal pas begin december beginnen te crossen.”

Het was geen leugentje om bestwil. Op de planning van de renner van Jumbo-Visma stond dat Van Aert – uit respect naar zijn sponsor – als toerist naar Kortrijk zou trekken. Onder de jeansbroek zou echter ook een koersbroek kunnen zitten, want Van Aert is sinds 27 oktober aan het trainen en de opbouw naar het cross-seizoen loopt vlotter dan verwacht.

Als Van Aert al eind november in plaats van begin december begint te crossen, wordt hij de eerste van de wegrenners die het veld in duikt. Tom Pidcock begint eraan op 4 december. Mathieu van der Poel, Gianni Vermeersch en Tim Merlier zullen pas na hun ploegstage met Alpecin-Fenix, vanaf 11 december, een startnummer opspelden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten