Wielrennen elite Driedaagse in Kopenhagen

Pistetoppers trekken eerst naar Kopenhagen: “Ideale voorbereiding naar Gentse zesdaagse toe”

Iljo Keisse en Jasper De Buyst waren afgezakt naar het Gentse stadhuis. © Marc Van Hecke

In het stadhuis van Gent gooiden Christophe Impens, die Rob Discart opvolgt, en Christophe Sercu, organisatoren van de 80ste Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent, hun troefkaarten op tafel. Al wat naam en faam heeft in het zesdaagsewereldje tekent present. Vooraleer Gentenaar Bashir Abdi dinsdag het startschot geeft, zetten Iljo Keisse en co de benen op spanning in Kopenhagen.

Freddy De Geest

Het aftellen is begonnen. Een wielerfeest zonder gelijke piept om het hoekje. En of we het gemist hebben. En wij niet alleen, maar ook iedereen die tijdens de persconferentie het enthousiasme deelde van de organisatoren van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. “Dit wordt een zo normaal mogelijke editie, maar we moeten wel rekening houden met maximale veiligheidsvoorschriften”, liet Sofie Bracke, schepen van sport van de Stad Gent, optekenen.

De goesting is groot

Iljo Keisse en Jasper De Buyst waren naar het Gentse stadhuis afgezakt.

“De goesting is groot, het is al zo lang geleden dat ik nog eens op de piste reed”, zegt De Buyst, die twee keer triomfeerde in ’t Kuipke en met zijn Duitse Lotto Soudal-ploegmakker Roger Kluge vol naar de oppergaai mikt. “Dat we in de aanloop naar Gent de driedaagse in Kopenhagen kunnen rijden, is een opsteker. Ik zal er wel niet met Kluge, maar met de Deen Marc Hester rijden. Hopelijk is Roger klaar voor de altijd felle strijd in ’t Kuipke.”

In Kopenhagen vormt Keisse een ploeg met de Brit Marc Cavendish. “Het is goed dat dit aan Gent voorafgaat. Marc is al van maandag in Gent. We trainden al samen en er zit snee op”, voegde Keisse, die volgend jaar afzwaait, eraan toe. De keizer van ’t Kuipke zal voor altijd geassocieerd worden met het 100-jarige bestaan van de Gentse zesdaagse die in 2022 met de nodige luister zal gevierd worden. In Kopenhagen draaien ook Otto Vergaerde en Jules Hesters, die in ‘t Kuipke een derde keer samenrijden, en ook Fabio Van Den Bossche en Lindsay De Vylder de benen warm.

Kenny De Ketele en Robbe Ghys, de laatste winnaars in ’t Kuipke, rijden er niet. Ketelke zakte naar Aigle af voor een cursus ploegleider. Voor Kenny is het een afscheid aan ’t Kuipke, in Rotterdam sluit Kenny een bijzonder mooie carrière af. “Kenny reed zijn volledige profloopbaan voor Sport Vlaanderen-Baloise. Het wordt een emotioneel zware week met de huldigingen van gangmaker Michel Vaarten, Jolien D’hoore; de Fransman Morgan Kneisky en Ketelke”, zegt Christophe Sercu.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent