Zestigjarige Australiër vecht met zakmes tegen krokodil

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Een 60-jarige Australiër is ontsnapt aan de kaken van een zeekrokodil door hem herhaaldelijk met zijn zakmes in het hoofd te steken. Volgens lokale autoriteiten was de krokodil de man mee in de rivier aan het slepen.

Laurence Torck

De man was vorige week gaan vissen in de buurt van Hope Vale, zo’n vijf uur rijden van Cairns. Daar werd hij aangevallen door een krokodil. ‘Hij zou de krokodil enkele seconden eerder gezien hebben, net wanneer hij op het punt stond zijn hengel uit te gooien”, aldus de Queensland State Department of the Environment.

De man zou een tak van een mangroveboom gegrepen hebben in een wanhopige poging om uit de rivier te blijven terwijl de kaken van de krokodil zich om zijn laarzen wikkelden. Hij verloor al snel het gevecht en werd de rivier ingesleurd. “De man vertelde dat hij op dat moment zijn mes uit zijn riem wist te halen en de krokodil in het hoofd stak totdat hij losliet.”

Zelf naar het ziekenhuis

Na de angstaanjagende aanval te hebben overleefd, ging de gewonde man op eigen kracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Queensland State Department of the Environment. Hij werd behandeld in het Cooktown Hospital waarna hij overgevlogen werd naar het ziekenhuis van Cairns waar hij een week later nog steeds aan het herstellen is.

Zeekrokodillen of ‘salties’, die zeven meter lang kunnen worden en meer dan een ton kunnen wegen, zijn zeer aanwezig in het tropische noorden. Hun aantal is explosief gestegen sinds ze in 1971 tot beschermde diersoort werden uitgeroepen. Recente aanvallen hebben het debat over hun controle opnieuw aangewakkerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten