Berlijn sluit deuren van cafés en bioscopen voor ongevaccineerden

 ©  REUTERS

Niet-gevaccineerden zijn vanaf maandag niet langer welkom in restaurants zonder terras, cafés, bioscopen of kapperszaken in Berlijn. Dat hebben de regionale autoriteiten woensdag beslist nu het aantal coronabesmettingen onder meer in de Duitse hoofdstad weer fel de hoogte ingaat, net als de bezetting van de intensive care.

Bron: BELGA

Enkel volledig gevaccineerden en wie van corona genezen is, mogen vanaf maandag nog binnen in recreatievoorzieningen en een lijst van andere locaties. Het gaat ook om theaters, musea en evenementen in de openlucht voor meer dan 2.000 mensen, zoals voetbalmatchen.

Voor minderjarigen en volwassenen die zich niet kunnen laten vaccineren tegen Covid-19 gelden de regels niet. Voor hen volstaat een negatieve test.

De maatregelen die door het Berlijnse bestuur werden aangekondigd zijn de strengste die ooit in Duitsland genomen werden. De voorbije dagen werd het record van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen verschillende keren gebroken. Woensdag werden zo bijna 40.000 nieuwe gevallen geregistreerd, een absoluut record.

Het Duitse systeem geeft de 16 deelstaten verregaande bevoegdheden in de strijd tegen corona, wat bondskanselier Angela Merkel op de hoogtepunten van de voorbije golven tot wanhoop dreef. De intussen ontslagnemende Merkel heeft woensdag opnieuw opgeroepen tot nationaal overleg, tot nu met weinig reactie.

LEES OOK. In Oostenrijk en Duitsland volstaat negatieve coronatest niet langer: “Mensen kunnen zich opzettelijk laten besmetten” (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten