Sinjoren naar Last 16, Henegouwers uitgeschakeld

Antwerp Giants door in Europe Cup na nederlaag van Bergen

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Op de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup verloor vice-kampioen Bergen in poule F in eigen midden van Portugees kampioen Sporting CP. Dat maakt dat Antwerp Giants gekwalificeerd is voor de Last 16 en dat de Henegouwers uitgeschakeld zijn.

Patrick Ceulemans

Bergen heeft zijn voorlaatste wedstrijd in groep F van de FIBA Europe Cup in de Diamante Mons arena verloren. De Portugese kampioen liep in de eerste helft en na 16-16 weg naar een 32-38 bonus halfweg In het derde kwart ging naar een 45-58 Portugese voorsprong. Het slotoffensief van Bergen, via onder meer Emmanuel Nzekwezi (19 punten, 6 rebounds) kon een nederlaag niet meer afwenden: 68-75.

Bij de Henegouwers vierde de 16-jarige en 2m00 grote Matthew Hodge zijn debuut op het Europees toneel. Matthew, die beschikt over de Belgische nationaliteit, is de zoon van Amerikaan Odell Hodge die onder meer uitkwam voor Bree, Brussels, Pepinster en Houthalen.

De nederlaag betekent meteen ook de uitschakeling voor Bergen, dat met 1 op 5 laatste blijft in poule F. Antwerp Giants is dan weer in poule F zeker van de tweede stek en kwalificatie. Volgende week woensdag spelen Bergen en Antwerp Giants hun laatste groepswedstrijd tegen mekaar in Henegouwen. Een partij die dus geen belang meer heeft op het klassement.

In poule G zegevierde Elias Lasis (8 punten, 2 rebounds) met Crailsheim met 72-95 van het Wit-Russische Minsk. Met 3 op 5 is de Duitse ploeg meteen zeker van een stek in de tweede ronde. Hans Vanwijn, die niet in actie kwam, zag zijn Spaanse ploeg Zaragoza met 78-80 verliezen van het Israëlische Hapoel Galil. Zaragoza is met 1 op 5 uitgeschakeld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten