Waarom dit tankstation benzine verkoopt aan de ongezien hoge prijs van 2,30 euro per liter

 

 ©  BELGA

Een tankstation in Parijs biedt zijn benzine aan tegen een historisch hoge prijs. Volgens Franse media gaat het zelfs om een record.

jvhBron: Sudinfo

De benzine- en dieselprijzen stegen de afgelopen maanden explosief. In België zitten we nu al een maximumprijs van 1,764 euro per liter benzine E95, 1,850 euro per liter benzine E98, en 1,791 euro per liter diesel. Maar daar doen ze in een klein tankstation in de Parijse periferie nog een schepje bovenop: daar betalen chauffeurs maar liefst 2,30 euro per liter benzine E95, of zo’n 63 eurocent meer dan het landelijke Franse gemiddelde.

Franse media hebben het over een recordbedrag, een “verbetering” van het vorige record uit 2019 dat op 2,142 euro per liter stond. De verklaring? “Het is momenteel onmogelijk om mij afdoende te bevoorraden”, aldus de uitbater in Le Parisien. “Ik kan geen vrachtwagen vinden om mijn tanks te vullen, en als ik die wel vind is dat voor zo’n prijs dat ik zelf geen winstmarge meer heb als ik normale prijzen zou hanteren”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten