Elise Mertens start dubbelspel op WTA Finals met vlotte zege

 

 ©  ISOPIX

Elise Mertens (WTA 4 dubbel) en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh (WTA 1 dubbel) zijn donderdag met een zege van start gegaan op de WTA Finals in het Mexicaanse Zapopan, een voorstad van Guadalajara. Daar komen de acht beste dubbelduo’s van het seizoen samen.

Bron: BELGA

De derde reekshoofden haalden het in hun eerste groepswedstrijd in twee sets van de Chileens-Amerikaanse tandem Alexa Guarachi (WTA 14 dubbel)/Desirae Krawczyk (WTA 21 dubbel), samen het zesde reekshoofd: 7-6 (7/3) en 6-2 na 1 uur en 23 minuten.

In de tweede groepswedstrijd haalden de Tsjechische vrouwen Barbora Krejcikova (WTA 3 dubbel) en Katerina Siniakova (WTA 2 dubbel), samen de topreekshoofden in Mexico, het vlot van het Canadees-Mexicaanse paar Sharon Fichman (WTA 26 dubbel)/Giuliana Olmos (WTA 23 dubbel), het achtste reekshoofd: 6-4 en 6-1. Krejcikova en Siniakova werden in Tokio deze zomer ook olympisch kampioen in het dubbelspel.

Op de tweede speeldag in de El Tajin-groep staat Mertens vrijdagavond tegenover Fichman en Olmos. Zaterdag volgt de clash met de Tsjechen. De beste twee duo’s van elke groep stoten door naar de halve finales.

De 25-jarige Mertens en de 35-jarige Hsieh wonnen dit jaar, in hun eerste jaar als duo samen, de dubbeltoernooien van Wimbledon en Indian Wells. Mertens won, aan de zijde van Aryna Sabalenka, ook nog de Australian Open.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten