Ervaren Ghanese center versterkt Filou Oostende

 

 ©  Filou Oostende

Filou Oostende heeft de Ghanese center Amida Brimah (27, 2m08) aangeworven. Na de interlandbreak debuteert hij in het shirt van de rood-gelen.

Peter Rossel

Amida Brimah heeft twee Amerikaanse kampioenschappen op zijn palmares. In 2014 werd hij met UConn Huskies NCAA-kampioen. Vier jaar later won hij met Austin Spurs de titel in de G-league, de ontwikkelingsliga van de NBA. Nadien proefde Brimah bij het Servische Partizan Belgrado even van basketbal in Europa vooraleer terug te keren naar Austin Spurs. In april 2021 speelde hij vijf matchen in het shirt van NBA-team Indiana Pacers. Momenteel werkt Brimah met Mets de Guaynabo de Play Off-finales in Puerto Rico af. Eind deze maand komt hij in Oostende aan. “Met deze extra ervaren center willen we onze ambities kracht bijzetten, zowel in de BNXT League als in de Basketball Champions League”, benadrukt Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende. “Deze sterke rebounder zal onze jonge centers beter maken. Wij gaan vol voor de sprong vooruit!”

Amida Brimah is de opvolger van Brandon McCoy die vorige maand tijdens een competitiematch op Limburg United een zware knieblessure opliep en out is voor de rest van het seizoen.

Lees ook

Nu in het nieuws