Telenet Giants Antwerp boekt ruime zege in Okapi Aalst, Kangoeroes Mechelen wint na thriller

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De negende speeldag van de BNXT League bracht zaterdagavond overtuigende winst van Antwerp Giants in Okapi Aalst en van Kangoeroes Mechelen in eigen midden en na een thriller versus Limburg United.

Patrick Ceulemans

Naast het geblesseerde trio Niels Van Den Eynde, Niels De Ridder en Markel Brown miste Telenet Giants Antwerp ook een zieke Phil Cofer. Ondanks de vele afwezigheden en de zesde wedstrijd in achttien dagen realiseerden de Sinjoren een schitterende zege on the road en bij Okapi Aalst. Alle tien spelers kwamen tot scoren met als uitblinkers Elvar Fridriksson (21 punten, 11 assists), Matt Tiby (11 punten, 6 rebounds), Jean-Marc Mwema (21 punten, 6 rebounds) en Seppe D’Espallier (15 punten). De Giants sluiten de heenronde af met 6 op 9 en een tweede stek in de BNXT League.

Seppe D’Espallier scoorde na pittige infiltraties, Elvar Fridriksson was op de afspraak en ook Jean-Marc Mwema deed meer dan zijn duit in het zakje. Van 4-10 evolueerde de score dan ook naar een 9-27 Antwerpse bonus en dit na een bom van Matt Tiby. Okapi Aalst had niet onmiddellijk een reactie en keek na het eerste schuifje tegen een 14-29 achterstand aan. Shavon Coleman scoorde en Okapi Aalst probeerde met een remonte uit te pakken: 22-32. De Giants acteerden evenwel collectief en hadden verschillende spelers die scoorden. Ook defensief zat het strak op slot bij de Sinjoren waardoor Okapi Aalst niet verder kon doordrukken. Elvar Fridriksson en Matt Tiby loodsten Telenet Giants Antwerp na 25-37 en 35-49 naar een 35-54 Antwerpse voorsprong halfweg.

In het derde kwart volgde wel een reactie van Okapi Aalst. Dit vooral via Paulius Valinskas en Shavon Coleman. Dat resulteerde dan ook in een 53-61 comeback. De Giants acteerden echter volwassen en lieten het kopje niet hangen. Jean-Marc Mwema verzette bergen werk en ook de IJslandse guard Elvar Fridriksson toonde veel inzet en pakte vooral met een double-double uit. Van 57-69 ging het naar 65-76 en 68-86. De kloof was gemaakt en de schitterende Antwerpse zege lag meteen vast.

Thriller voor Kangoeroes

De partij tussen Kangoeroes Mechelen en Limburg United was dan weer een thriller van formaat. De start was voor de Maneblussers (13-2) maar de Limburgers herpakten zich en hadden na een 26-34 bonus na het eerste kwart en in een offensieve eerste helft via Littleson en Jonas Delalieux een 49-50 bonusje op zak. Ook het derde schuifje was nipt voor Limburg United: 64-68.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In het slotkwart kon een sterk Kangoeroes Mechelen alsnog de bakens verzetten. De Amerikaanse center Nate Grimes was weer met een indrukwekkende double-double (31 punten en 14 rebounds) de bezieler van de winst. Myles Stephens was ook bij de zaak en na een bloedstollende eindfase ging het na een 25-18 tussenspurt in het slotkwart naar nipte winst voor Kangoeroes. Met 4 op 7 blijft de ploeg van coach Kristof Michiels op schema voor de top-5 en een stek in de Golden League in de BNXT League.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten