Elise Mertens en Su-Wei Hsieh verliezen hun tweede wedstrijd op WTA Finals

 

 ©  ISOPIX

Elise Mertens (WTA 4 dubbel) en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh (WTA 1) hebben zaterdag hun tweede wedstrijd op de WTA Finals in het Mexicaanse Zapopan verloren. Tegen het Tsjechische duo Barbora Krejcikova (WTA 3) en Katerina Siniakova (WTA 2) werd het 6-3 en 6-1.

Maarten DelvauxBron: BELGA

In Zapopan, een voorstad van Guadalajara, komen de acht beste dubbelduo’s van het seizoen in actie. De beste twee duo’s van elke groep stoten door naar de halve finales.

Donderdag wonnen Mertens en Hsieh van de Chileense Alexa Guarachi (WTA 14) en de Amerikaanse Desirae Krawczyk (WTA 21). Tegen Krejcikova en Siniakova, Olympische kampioenen in het dubbelspel, lukte dat zaterdag niet. De wedstrijd duurde 1 uur en 5 minuten. 

Er rest het Belgisch-Taiwanese duo nu nog een derde wedstrijd in de groepsfase, tegen de Canadese Sharon Fichman (WTA 26) en de Mexicaanse Giuliana Olmos (WTA 23). De 25-jarige Mertens en de 35-jarige Hsieh wonnen dit jaar, in hun eerste jaar als duo samen, de dubbeltoernooien van Wimbledon en Indian Wells. Mertens won, aan de zijde van Aryna Sabalenka, ook nog de Australian Open.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten