‘Dancing with the stars’ maakt namen laatste deelnemers bekend, Maksim Stojanac moet afhaken

De line-up voor het derde seizoen van ‘Dancing with the stars’ is rond. Play4 heeft de vier laatste dansers bekendgemaakt. Maar er moet ook iemand afhaken: ‘#LikeMe’-acteur Maksim Stojanac heeft een blessure opgelopen, die hem dwingt de wedstrijd te staken.

Eva De Poorter

Eerst het goede nieuws: fans van het dansprogramma kennen nu de volledige schare deelnemers. Zanger Metejoor, seksuologe Lotte Vanwezemael, turnster Nina Derwael en prinses Delphine van Saksen-Coburg waren al bekend. Nu zijn daar nog vier namen bijgekomen: ook ex-zwemmer Pieter Timmers, actrice en presentatrice Nora Gharib, Tiktokker Jonathan Medart en acteur Yemi Oduwale mogen hun dansbenen bovenhalen. Hun opdracht is duidelijk: uitblinken in elke stijl, van jive over tango tot modern. De jury verwacht niets minder dan een prestatie van professioneel topniveau.

LEES OOK. Onze royaltywatcher weet dat “stunt” van Delphine slecht valt bij koning Filip (+)

Nora Gharib heeft al wat ervaring met wedstrijden op televisie. Ze vergaarde bekendheid door haar deelname aan K3 zoekt K3, en in het eerste seizoen van The masked singer zat ze verscholen in het pak van Suikerspin. De actrice uit Patser krijgt Adrián Barinaga naast zich als danspartner. Ook hij maakt zijn Dancing with the stars-debuut.

 ©  Play4

Met Jonatan Medart wil het programma ook de jeugd aanspreken. Als ‘Tiktokker van het jaar’ kreeg hij awards op De Jamies (ofwel de ‘Vlaamse online video awards’) en de Gouden K’s van Ketnet. Moest hij niet uit de voeten geraken, dan kan dat haast niet aan zijn danspartner liggen: Björk Gunnarsdóttir heeft al twee succesvolle seizoenen achter de rug met Jani Kazaltzis en voormalige winnaar James Cooke.

 ©  Play4

Er staan twee olympische medaillewinnaars op de dansvloer. Naast Nina Derwael tekent ook zwemmer Pieter Timmers present. Hij komt daarvoor terug uit zijn topsportpensioen. In het zwembad staat hij er alleen voor, maar dat is nu niet het geval. Hij krijgt de Nederlandse Natascha De Jong naast zich om de tango te dansen.

 ©  Play4

Acteur Yemi Oduwale tot slot kennen we het best als Dries uit Thuis en Elias uit Dertigers. Nu is het gewoon Yemi op de dansvloer. Die mag hij onveilig maken met danspartner Laura Jottay.

 ©  Play4

#LikeMe-acteur Maksim Stojanac heeft minder goed nieuws: hij moet de wedstrijd verlaten. Door een blessure aan de schouder kan hij niet langer intensief dansen. En dat is toch wel een must als je wil meedoen aan Dancing with the stars. “Op de set van #LikeMe heb ik een verkeerde beweging gemaakt en mijn schouder is uit de kom gegaan”, zegt Stojanac. “Meedoen aan Dancing with the stars is een te groot risico volgens de artsen. Ik moet ook zo snel mogelijk geopereerd worden. Al komt mijn concert in februari in de AB en de concerten van #LikeMe niet in het gedrang. Het is jammer, maar niets aan te doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook