Erik Van Looy out in ‘De slimste mens’ door corona, Bart Cannaerts neemt over: “Ik kon helaas onmogelijk zeggen dat ik niet kan”

Erik Van Looy is besmet met corona en zal voor het eerst in 17 jaar twee afleveringen van ‘De slimste mens ter wereld’ niet presenteren. Jurylid en stand-upcomedian Bart Cannaerts neemt over: “Ik switch de hele tijd tussen heel vereerd en blinde paniek.” Ook bij de deelnemers is intussen een ‘reservekandidaat’ aan boord.

“Het is gebeurd”, klinkt het in een mededeling van zender Play4. Erik Van Looy (59) heeft corona en zit in quarantaine tot en met donderdag 18 november. De quizmaster zal daarom voor twee opeenvolgende afleveringen worden vervangen door jurylid Bart Cannaerts (41). Die worden maandagavond ingeblikt in de studio in Vilvoorde en zullen op tv te zien zijn op woensdag 1 en donderdag 2 december.

 ©  SBS

Van Looy: “Het virus heeft nu ook mij te pakken. Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Bart zetelde maandag normaal gezien als jurylid bij een van de opnames. Na overleg met de redactie heb ik hem opgebeld met de vraag om de presentatie over te nemen. Hij moest er even van bekomen, maar ik geloofde hem toen hij zei dat hij er een lap op zou geven.”

LEES OOK. Tine Embrechts twijfelde 15 jaar over deelname aan ‘De slimste mens’: “Om halfvijf ’s nachts afgebeld”

Van Looy kan zich naar eigen zeggen “geen betere presentator ad interim inbeelden”. “Bart kent het spel door en door en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Of hij even goed is in het uitbeelden van onnozele tips en op het juiste moment ‘t Is gebeurd! roepen, moet blijken, maar ik ben er zeker van dat hij zijn – of eigenlijk: mijn – taak tot een goed einde zal brengen.”

Reservekandidaat

Bart Cannaerts deed zelf twee keer mee aan De slimste mens en schopte het in 2012 tot de halve finale. Sinds 2013 zetelt hij in de jury van de quiz. “Ik heb geen tijd gehad om goed te beseffen dat ik een programma voor een miljoen kijkers ga presenteren. En ik kon onmogelijk zeggen dat ik niet kan, want ik was sowieso aanwezig. Dus nu switch ik de hele tijd tussen de emoties heel vereerd en blinde paniek. De voorbije zeventien jaar heeft er nooit iemand anders achter die desk gestaan, dus ik ga ontzettend hard mijn best doen en ervan genieten.”

Jan Maarschalk Lemmens, alias Glints. 

Vorige week moest ook een van de kandidaten forfait geven voor de opnames door een coronabesmetting. Die wordt vervangen door de Antwerpse rapper Jan Maarschalk Lemmens (28), bekend van de hiphopformatie Glints. Hij treedt aan op maandag 22 november. Wiens plaats hij inneemt, wil de zender liever niet kwijt. “De deelnemer die hij vervangt kan nog aanschuiven op een later moment in De slimste mens, als iemand anders zou uitvallen.”

De uitzendingen van De slimste mens lopen gewoon door, met de geplande finale op donderdag 23 december. De coronamaatregelen voor en achter de schermen blijven intussen ongewijzigd.(bpr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook