Kings of Leon komt na vijf jaar terug naar België, volgt Arctic Monkeys?

 

Na vijf jaar zonder bezoek keert Kings of Leon terug naar België. De Amerikaanse rockgroep, met ‘Sex on fire’ nog steeds als bekendste hit, speelt volgend jaar op 9 juni in het Sportpaleis.

(dvg)

Een “exclusieve show’, klinkt het, wat betekent dat de band niet naar Rock Werchter komt. Opvallend, want Kings of Leon is er kind aan huis. Ze speelden al zeven keer in Werchter – in 2007, 2008, 2009, 2011, 2013, 2014, 2017 – en dragen zo samen met Editors de kroon van ‘huisorkest’. Voor de voorstelling van nieuwe plaat When you see yourself kiezen Caleb Followil en zijn kompanen dus niet voor de weide, maar voor een arena.

Mogelijk wel te zien op een Belgische festivalterrein: Arctic Monkeys. De populaire Britten kondigen na vier jaar stilte een nieuw album aan en trekken ook op tournee. In augustus spelen ze op festivals in Turkije, Bulgarije, Kroatië en Tsjechië. Zonder ongelukken vindt in diezelfde periode Pukkelpop plaats, wat fans doet vermoeden dat Alex Turner en co. een plek bovenaan de affiche krijgen in Kiewit. Pukkelpop 2022 staat gepland van 18 tot en met 21 augustus.

Aangeboden door onze partners

Lees ook