Een witloof-exporteur, een paukenist en een ‘urban influencer’ gaan de strijd om een extra jaarloon aan in ‘1 jaar gratis’

Presentator Thomas Vanderveken en de kandidaten van ‘1 jaar gratis’, onder wie een paukenist en een urban influencer. 

Op 2 december geeft Thomas Vanderveken (40) het startschot voor een nieuwe jaargang van ‘1 jaar gratis’. Het concept is nog steeds hetzelfde: zestien kandidaten gaan de strijd aan om een extra jaarloon binnen te slepen, dat van de meest verdienende deelnemer. Enkelen onder hen hebben kleurrijke jobs: denk maar aan een paukenist of een urban influencer.

Wout Desmytere

Een urban influencer, dat is de spirituele opvolger van een stadsgids. Met dat verschil dat Astrid (26) de stad Mechelen ook heel erg op de kaart probeert te zetten op sociale media. Ken (28) mag zich dan weer professioneel uitleven met het trommelen op pauken in de opera van Antwerpen en Gent.

Nog iemand met een tot de verbeelding sprekend beroep: Griet (53), die witloof exporteert naar verre bestemmingen. Twee jaar van haar leven bracht ze door in Tokio. Verder nog in de kandidatenlijst: een postbode, een verzorger van een begraafplaats en een lector Italiaans aan de UGent.

Aangeboden door onze partners

Lees ook