Elise Mertens en Su-Wei Hsieh stoten door naar finale dubbelspel op WTA Finals

 

 ©  ISOPIX

Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben zich geplaatst voor de finale op de WTA Finals in het Mexicaanse Guadalajara. Ze versloegen dinsdag in de halve finales het Japanse duo Shuko Aoyama en Ena Shibahara in twee sets: 6-2 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 9 minuten.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

In Mexico komen deze week de acht beste dubbelduo’s van het seizoen in actie. De beste twee tandems van elke groep stootten door naar de halve finales. Donderdag wonnen Mertens (WTA 4 dubbel) en Hsieh (WTA 1) van de Chileense Alexa Guarachi en de Amerikaanse Desirae Krawczyk in twee sets (7-6 (7/3) en 6-2) in hun eerste duel in de groep ‘El Tajin’. Tegen het Tsjechische duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, olympische kampioenen in het dubbelspel, lukte dat zaterdag niet in de tweede wedstrijd. Mertens en Hsieh verloren met 6-3 en 6-1. In hun derde en laatste groepsmatch versloegen ze de Canadese Sharon Fichman en de Mexicaanse Giuliana Olmos in twee sets (6-4 en 7-6(7/3)). Door hun twee winstwedstrijden eindigden Mertens en Hsieh als tweede in hun groep, waardoor ze doorstootten naar de halve eindstrijd. 

In de finale komen Mertens en Su-Wei Hsieh opnieuw uit tegen de Tsjechische tandem Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova. Zij wonnen in de andere halve finale in drie sets van het Nederlands/Amerikaanse duo Demi Schuurs/Nicole Melichar-Martinez (3-6, 6-3, 10-6). 

De 25-jarige Mertens en de 35-jarige Hsieh wonnen dit jaar, in hun eerste jaar als duo samen, de dubbeltoernooien van Wimbledon en Indian Wells. Mertens won, aan de zijde van Aryna Sabalenka, ook nog de Australian Open.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten