Nederlandse prinses Alexia loopt mee in klimaatmars

 

 ©  UWCATLANTIC, INSTAGRAM

De Nederlandse prinses Alexia (16) heeft vorige week in Wales deelgenomen aan een klimaatmars in het plaatsje Llantwit. Beelden van de mars zijn door de school van de prinses, het Atlantic College, op sociale media gezet.

Bron: de telegraaf

De klimaatmars werd door de kostschool georganiseerd om deelnemers van de Klimaattop in Glasgow op te roepen tot “klimaatrechtvaardigheid”. De 16-jarige prinses is in het filmpje achter in de stoet studenten te zien. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft een bord in haar handen met daarop een wereldbol en een tekst. De tekst is door de kwaliteit van het filmpje niet leesbaar. Andere studenten dragen borden met teksten als: “Word wakker”, “De klok tikt” en “SOS”.

Alexia is in augustus voor twee jaar naar de kostschool Atlantic College vertrokken. Ook koning Willem-Alexander ging van 1983 tot 1985 naar de school.

LEES OOK. 18 zaken die u nog niet wist over ‘cocktail queen’ Amalia: Nederlandse kroonprinses doet (letterlijk) boekje open (+)

Het Nederlandse koninklijke gezin, met rechts prinses Alexia. 

Het Nederlandse koninklijke gezin, met rechts prinses Alexia. ©  ROBIN UTRECHT

Lees ook

Nu in het nieuws