Roger Federer staat nog zeker een half jaar aan de kant, maar wil nog niet stoppen: “Ik wil nog een laatste keer tonen wat ik kan”

 

 ©  USA TODAY Sports

Roger Federer (ATP 16) denkt pas halverwege volgend jaar zijn rentree te maken op de tennisbaan. Deelname aan de Australian Open in januari sluit hij uit, nadat eerder zijn coach Ivan Ljubicic de kans daarop als bijzonder klein had ingeschat. Federer verklaarde tegenover Zwitserse media “extreem verrast” te zullen zijn als hij komende zomer op tijd fit is om deel te nemen aan Wimbledon, het toernooi dat de inmiddels 40-jarige Zwitser acht keer won.

vvaBron: BELGA

Federer is herstellende van verschillende knieoperaties. Hij kwam afgelopen zomer op Wimbledon voor het laatst in actie kwam. De twintigvoudig grandslamwinnaar strandde op het gras in Londen in de kwartfinales. Enkele weken later moest hij weer een operatie aan één van zijn knieën ondergaan.

“Ik zou uiterst verbaasd zijn als ik Wimbledon zou kunnen spelen,” zei hij. “Ik zal in januari het hardlopen rustig kunnen hervatten en in maart of april de sessies op de baan met complexe ondersteuning kunnen hervatten. Ik schat daarom mijn terugkeer in de competitie in de zomer van 2022.”

Wimbledon start in 2022 op 27 juni. Federer zei wel dat hij vastbesloten is om terug te keren op het hoogste niveau en pas met pensioen te gaan op zijn eigen voorwaarden. “Mijn ambitie is om nog een laatste keer te zien waartoe ik in staat ben”, zei hij. “Ik wens ook dat ik op mijn eigen manier en op een tennisbaan afscheid kan nemen. Daarom geef ik alles in mijn revalidatie. Mijn leven stort niet in als ik nooit meer een Grand Slam-finale speel. Maar het zou de ultieme droom zijn om er terug te staan. En ik geloof er nog steeds in. Ik geloof in dit soort wonderen.”

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten